Miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Съвети при хранене на голдън ретривър

Съвети при хранене на голдън ретривър

Съвети при хранене на голдън ретривър

Всеки стопанин иска неговият домашен любимец да бъде здрав и щастлив. Това не е трудна задача при голдън ретривъра. Той се нуждае от добра диета, много упражнения и вниманието на стопаните.

Храната на златния ретривър е необходимо да отговаря на някои изисквания и първото от тях е да бъде премерена. Това означава дозата да се определи правилно и да се спазва стриктно, защото тази порода е склонна към наднормено тегло. При ретривърите нормализирането на килограмите е много трудна задача и ще създаде огромни проблеми на стопанина. Много по-лесно е да не се допуска този проблем.

Може да възникне обаче и обратният проблем при отглеждане на голдън ретривъра - кучето да е прекалено слабо. Нужно е да се провери дали изяжда порцията си, както и да се следи при изхождане за паразити.

Ясно е, че голдън ретривърът обича храната. Това не означава, че може да му се дава всякаква. Изборът на типа храна за кучето зависи от 2 фактора:

- Възраст

- Начин на живот

Тази фактори определят големината на порциите и честотата на хранене на голдън ретривъра. За малките кученца това означава храна с високо съдържание на протеини 3-4 пъти на ден след отбиването им на възраст от 6 седмици, а за възрастното животно порциите се дават 2 пъти на ден.

По отношението на съдържанието на хранителни вещества, голдън ретривърът на всякаква възраст се нуждае от храна от премиум клас, обогатена с всички необходими съставки за правилното развитие на кучето във всеки етап от живота му.

Храна за голдън ретривър

Дали ще се дава готова, фабрично произведена храна, или ще се заложи за естествени храни, приготвени у дома, е въпрос на избор на стопанина. Естественото хранене изисква висок дял на протеинови храни, осигурени от постни меса като пилешкото, телешкото, заешкото, разнообразени с риба, зърнени храни, зеленчуци и плодове. Твърдо сварените яйца, млечните храни също са подходящи за създаване на едно разнообразно и питателно меню.

Проблем с храненето при голдън ретривъра може да възникне с неговото желание да му се дава от човешката храна. Това е неприемливо, защото остатъците от храната на стопаните често съдържа ненужни от гледна точка на хранителна стойност продукти или вредни за кучето заради съдържащите се в тях пикантни подправки. Умолителният кучешки поглед е добре да се игнорира за негово добро.

Един допълнителен съвет при избора на меню касае козината на голдън ретривъра. За да бъде тя винаги блестяща и гладка, освен редовното четкане, може да се добави масло от сьомга към ежедневната дажба на животното, което ще се отрази видимо на външния му вид.

Ако и вие мечтаете за такъв златен другар, вижте тези обяви и цени за голдън ретривър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest